Egészségügyi tananyagok mindenkinek

“A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat építeni, amikor már megszomjazott.”


Minőségügyi alapfogalmak

kapott jegyzet

 

Minőség

A termék vagy a szolgáltatás olyan tulajdonságainak és jellemzőinek az összessége, amelyek hatással vannak a terméknek vagy a szolgáltatásnak arra a képességére, hogy kifejezett vagy elvárható igényeket kielégítsen. (ISO)‏

 

Az elvárható igények tartalmazhatják :

a használhatóság,  biztonság, rendelkezésre állás, megbízhatóság, karbantarthatóság, gazdaságosság és a környezetvédelem szempontjait.

 

Termék :  Tevékenység vagy folyamatok eredménye.

( ISO 9000:2000)‏

            Lehet : - szolgáltatás (pl. eü. ellátás, gondozás)‏

                        - tárgyi eszköz (pl. járóbot, tolókocsi )‏

                        - feldolgozott anyag( pl. vérkészítmények)‏

                        - szoftver ( pl. számítógépes program )‏

                           vagy ezek kombinációja.


Minőségügyi rendszer:

Minőségirányítás megvalósításához szükséges szervezeti felépítés, felelősségi körök, eljárások, folyamatok és erőforrások összessége.

Minőségbiztosítás:

Tervezett  és  rendszeres intézkedések, melyekkel megteremtik a megfelelő bizalmat az iránt, hogy a termék vagy a szolgáltatása megadott minőségi követelményeket kielégíti.

Minőségfejlesztés:

A minőségirányításnak az a része , amely a minőségi követelmények teljesítésére vonatkozó képesség növelésére összpontosít.


            Tevékenységek, folyamatok hatásosságának és hatékonyságának növelése.

 

Minőségügyi dokumentáció
Minőségirányítási Kézikönyv  (MEES
)‏

 

FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK:

 

- A minőségirányítási rendszer

- A dokumentálás követelményei

 - Dokumentumok kezelése

-A minőségügyi feljegyzések kezelése       

- A vezetőség felelősségi köre

 - A vezetőség elkötelezettsége      

 - Vevőközpontúság  

-. Minőségpolitika    

 - Tervezés

 - Felelősség, hatáskör és kommunikáció

 - Belső kommunikáció:       

 - Vezetőség átvizsgálása 

-  Gazdálkodás az erőforrásokkal   

 - Gondoskodás az erőforrásokról  

 - Emberi erőforrások

 - Infrastruktúra:      

 - Munkakörnyezet  

 -A termék, szolgáltatás előállítása

.- Az előállítási, szolgáltatási folyamatok tervezése

  -  A vevővel kapcsolatos folyamatok

 - Kapcsolattartás a vevővel

- A termék tervezés és/vagy fejlesztés

 -  Beszerzés

 - A termék tervezés és/vagy fejlesztése

- A termék megóvása

 - Megfigyelő- és mérőeszközök kezelése

 - Mérés, elemzés és fejlesztés       

 - Általános rész

 - Figyelemmel kísérés és mérés

 - A nem megfelelő termék, szolgáltatás kezelése

 - Az adatok elemzése          

 - Fejlesztés







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 130
Tegnapi: 695
Heti: 3 638
Havi: 18 920
Össz.: 3 491 476

Látogatottság növelés
Oldal: Minőségügyi alapfogalmak
Egészségügyi tananyagok mindenkinek - © 2008 - 2017 - egeszsegugy.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mrsa húsevő baktérium - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »